Renovatie kantoorpanden

Renovatie kantoorpanden

Voor een vastgoedondernemer is Hirdes gevraagd de elektrotechnische installaties te verzorgen in geschakelde panden aan de Keizersgracht. Deze panden zijn reeds 40 jaar in ons beheer. Met enkele tussenpozen hebben wij hier altijd de installaties mogen aanleggen, aanpassen of uitbreiden.

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw heeft J. Hirdes sr. deze panden in de orderportefeuille gekregen. In die jaren was het eigendom van de Nederlandse Overzee bank. Later werden de panden overgenomen door respectievelijk Bank Mees & Hope, MeesPierson en Fortis. Al die jaren door hebben wij de interne verbouwingen op elektrotechnische gebied verzorgd.

Halverwege het eerste decennium van deze eeuw werden de panden verkocht. De nieuwe eigenaar wilde het gehele interieur met alle installaties verwijderd hebben om zodoende met een nieuw plan te kunnen beginnen.

Nu in 2011 is het voorbestemd tot kantoorruimten. Hirdes is gevraagd mee te denken in het uitvoeringsproces en de invulling van de panden. Dit heeft geresulteerd in een opdracht tot aanleg van een nieuwe installatie. Hier dient rekening gehouden te worden met monumentale onderdelen van het pand.

Het werk omvat in grote lijnen:

– Aanleg nieuwe infrastructuur op alle bouwlagen, bestaande uit kabelgoten, ladderbanen en wandgoten.
– Aanleg voedingssysteem met een nieuwe HKL, hoofdverdelers en verdiepingskasten.
– Noodstroomaggregaat en noodstroomvooziening.
– Aanleg electrotechnische installatie t.b.v. zonwering verlichting, wandcontactdozen, etc.
– Aanleg brandmeldinstallatie
– Aanleg inbraaksignalering
– Aanleg toegangscontrole
– Aanleg verlichtingsinstallatie
– Aanleg noodverlichtingsinstallatie.
– Aanleg bliksemafleiderinstallatie.
     
   
#
#
#
#
#
#
020-6105921
info@linssen-hirdes.nl